neděle 4. srpna 2013

TIPY K VAŘENÍ POLÉVEK

Pokud jde o zeleninové polévky,lze si připravit také jejich zdravější variantu, a to tak, že zeleninu nedovaříme úplně do měkka, ale povaříme ji jen mírně, tzv. na skus ( zůstane v ní více vitaminů a náš organismus není tolik zatěžován zakyselováním).

Zahušťování ovesnými vločkami je nejen zdravější, ale i jednodušší v tom, že se nám nevytvářejí hrudky, jako se to může stát u mouky, a navíc do hotové polévky již nepřidáváme vodu, takže ji dále neředíme. Doporučuji koupit "jemné ovesné vločky" - jsou trochu pomleté a v polévce se lépe rozmělní. Stačí je povařit krátce a nechat chvíli odstát. Pokud polévky uvaříte více a necháte ji do druhého dne v lednici, zjistíte, že jsou v ní vločky už rozmělněné zcela.

Luštěniny namáčíme do studené vody přes noc, jednak se rychleji uvaří a jednak se tak zbaví nadýmaných látek. Z tohoto důvodu je doporučuji také uvařit v jiné vodě, něž ve které byly namočené.


Žádné komentáře:

Okomentovat