čtvrtek 1. srpna 2013

JABLKOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOU


  • olej na vymazání a mouka na vysypání plechu
  • 200 g čokolády na vaření
  • 400 g strouhaných jablek
  • 200 g celozrnné mouky
  • 250 ml sójového mléka
  • 175 g hladké mouky
  • 25 g sójové mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g cukru
  • 75 ml oleje


Všechny suroviny kromě čokolády smícháme v míse na těsto.

Plech s vyšším okrajem vymažeme olejem a vysypeme moukou.

Vlijeme na něj připravené těsto a necháme ho ve vyhřáté troubě upéct při 200° Celsia.

V hrnci rozpustíme čokoládu s asi 100 ml vody a za občasného míchání necháme povařit, až trochu zhoustne ( aby se z vařečky oddělovaly jednotlivé kapky).

Poté ji vylijeme a rozprostřeme po upečeném koláči a dáme do lednice ztuhnout.







Ilustrační foto.

Žádné komentáře:

Okomentovat