- olej na vymazání a mouka na vysypání plechu
- 200 g čokolády na vaření
- 400 g strouhaných jablek
- 200 g celozrnné mouky
- 250 ml sójového mléka
- 175 g hladké mouky
- 25 g sójové mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaa
- 100 g cukru
- 75 ml oleje
Všechny suroviny kromě čokolády smícháme v míse na těsto.
Plech s vyšším okrajem vymažeme olejem a vysypeme moukou.
Vlijeme na něj připravené těsto a necháme ho ve vyhřáté troubě upéct při 200° Celsia.
V hrnci rozpustíme čokoládu s asi 100 ml vody a za občasného míchání necháme povařit, až trochu zhoustne ( aby se z vařečky oddělovaly jednotlivé kapky).
Poté ji vylijeme a rozprostřeme po upečeném koláči a dáme do lednice ztuhnout.
Ilustrační foto.
Žádné komentáře:
Okomentovat