čtvrtek 1. srpna 2013

FAZOLOVÁ POLÉVKA SE ZELÍM

Potřebujeme: olej, 50g bílých a 50g červených fazolí, 1/4 hlávkového zelí, 2 mrkve, 1 petržel, zeleninový vývar či koření, sladká paprika, mahá koření

Postup: Fazole necháme namočené ve studené vodě,nejlépe přes noc nebo alespoň 2 hodiny předem.
             Poté je scedíme a dáme vařit do nové vody. Zelí, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme.
            Na oleji lehce zpěníme mahá koření, přidáme nakrájenou zeleninu a zalijeme vodou. Přivedeme vše k varu a přidáme zeleninový vývar či koření a sladkou papriku.
            Po uvaření zeleniny přidáme scezené,uvařené fazole a společně prohřejeme. Na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat