úterý 21. května 2013

RAJSKÁ POLÉVKA S RÝŽÍ


Ingredience receptu: 
1-2 lžíce rostlinného másla či oleje, 2 lžíce hl. mouky, zeleninový bujón, 2-3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 3 kuličky pepře, 1 malá cibule (není nutná), 3 špetky soli, 3 lžičky cukru, 150g rajského protlaku, půl hrnku syrové rýže, zelená petržel na ozdobu.
Postup: 
Nejprve v hrnci rozehřejeme rostlinný tuk, vsypeme mouku a mícháním vytvoříme jíšku. Poté za stálého míchání zalijeme 1/2 l vody, vhodíme kostku bujónu, koření (bobkový list, nové koření, pepř), případně i oloupanou cibulku v celku a vaříme za občasného míchání 30 minut. Mezitím si uvaříme půl hrnku rýže dle návodu. Do hrnce s polévkou poté přidáme rajský protlak a ještě chvíli povaříme. Dochutíme solí a cukrem, přidáme vařenou rýži a prohřejeme. Poté z polévky vyndáme velké kusy koření a cibuli nebo ji přecedíme. Jednotlivé porce zdobíme kouskem petržele.



Zdroj

Žádné komentáře:

Okomentovat