úterý 21. května 2013

LASAGNE


Ingredience receptu: 
½ balení Lazagní (nejlépe Panzani), sojové mléko, jíška, sůl, pepř, muš. oříšek, rostlinné máslo, 400 g boloňské omáčky (Uncle Ben's), tavenýr (není nutný), oregáno, bazalka, (černé olivy).
Postup: 
Nejprve si připravíme bešamel (Klasicky: na rostlinném másle osmahneme mouku, pomalu přiléváme rostlinné mléko či smetanu, mícháme až do zhoustnutí; Zjednodušeně: dáme vařit rostlinné mléko, pomalu přisypáváme instantní jíšku, pozor - houstnout začne až když se vaří); Osolíme, opepříme, nastrouháme muš. oříšek). Obdélníkovou zapékací mísu vhodných rozměrů vymažeme rostlinným máslem, na ní položíme tři tvrdé obdélníky lasagne (nebo co velikost dovolí), potřeme boloňskou omáčkou (čtvrtinu sklenice), můžeme okořenit oregánem a čerstvou bazalkou a vylepšit na tenká kolečka nakrájenými černými olivami. Poté posypeme tavenýrem a zalijeme bešamelem (zaléváme pečlivě především okraje, jinak zůstanou tvrdé). Množství záleží na požadované šťavnatosti. Po této vrstvě přijde další obdélník lasagne, a tak se to opakuje stále dokola, až v poslední (čtvrté) vrstvě se dá boloňská omáčka, bešamel a na to teprve tavenýr. Dáme zapéct na 35-40 min. do středně vyhřáté trouby.  Tavenýr můžeme v případě potřeby zcela vynechat.

Žádné komentáře:

Okomentovat