úterý 21. května 2013

KOPROVÁ OMÁČKA


Ingredience receptu: 
3 hrsti čerstvého kopru, 0,5l rostlinného mléka, 2 lžičky cukru, 2-3 špetky soli, sojový jogurt (nebo ocet a bramborový škrob)
Postup: 

Dáme vařit rostlinné mléko, přidáme cukr, sůl a sojový jogurt. Nemáme-li jogurt, přidáme za stálého míchání 1-2 lžíce octa (smíchané s trochou teplé vody, aby se omáčka nesrazila) a 1 lžíci solamylu rozmíchanou ve vodě studené (ale lze použít i hl. mouka nebo jíška). Nakonec vsypeme jemně nakrájený kopr (zbavený stonků), povaříme a podáváme s houskovými knedlíky či bramborami. Do omáčky je možné vložit lehce osmahnutý tempeh nebo marinované tofu.


Žádné komentáře:

Okomentovat