úterý 21. května 2013

JÁHLOVÁ KAŠE


Ingredience receptu: 
250g jáhel, ½ l sojového mléka, sůl, 300g rostlinného másla, 50g cukru, skořice, sušené švestky (nejsou nutné).
Postup: 
Jáhly opereme, dvakrát spaříme vařící vodou. Dobře je vždy ve vodě promícháme a scedíme. Potom na ně nalijeme vařící sojové mléko, přidáme sůl, malý kousek omastku a jáhly na mírném ohni uvaříme do měkka. Jsou-li jáhly ještě tvrdé a mléko se už vyvařilo, přilijeme ještě trochu vařícího mléka. Jednotlivé porce poléváme rozpuštěným rostlinným máslem a sypeme cukrem a skořicí. Při dováření můžeme do jáhel přidat předem namočené sušené švestky. Kdo nemá rád skořici, může si porci posypat kakaem. Toto jídlo je typově podobné krupicové kaši, ale je zajímavější.

Žádné komentáře:

Okomentovat