úterý 21. května 2013

HUMMUS


Ingredience receptu: 
2 šálky vařené cizrny, šťáva z 1 citronu, 2 lžíce tahini (sezamová pasta), 4 lžíce olivového oleje, 1 dl vody z cizrny, 2 – 3 lžičky římského kmínu, 3 stroužky česneky, sůl, pepř.
Postup: 
Šálek cizrny přes noc namočíme do studené vody (zdvojnásobí objem). Druhý den jí co nejdéle vaříme v mírně osolené vodě doměkka (případně ještě můžeme odebrat slupky, které při vaření vyplavou) a trochu vody necháme stranou. Pokud koupíme vařenou cizrnu v nálevu, tak ji stačí povařit jen krátce. Do mixéru vložíme cizrnu, na malé kousky nakrájený česnek, šťávu z citronu, tahini, olivový olej, vodu od vaření cizrny, římský kmín, sůl, pepř (případně ještě trochu petržele) a mixujeme dohladka. Pokud je směs příliš hustá, zředíme vodou z cirzny. Jednotlivé porce pokapeme olivovým olejem, ozdobíme petrželkou a podáváme s arabským nebo pita chlebem (pomazánku můžeme namazat na chléb nebo jej do ní namáčet).











Zdroj

Žádné komentáře:

Okomentovat