středa 22. května 2013

GLAZOVANÝ TEMPEH V BRUSINKOVÉ OMÁČCE

Ingredience:
1 tempeh natural, nakrájený na kulatiny nebo na kostičky
1/2 -3 / 4 šálku brusinkové omáčky (použila jsem z marks&spencer, lepší ale je domácí)
2 lžíce slunečnicového olej
čerstvý pepř
1-2 lžičky sójové omáčky (kikoman) nebo teriyaki
1 lžíce hnědého cukru nebo javorového sirupu

Postup:
Abychom zbaviliy tempeh hořkosti je dobré ho tak pět minut povařit. V menším hrnci necháme povařit celý tempeh se lžicí olivového oleje a s teriyaki/sojovou omáčkou. Počkáme než chvíli vychladne a nakrájíme tempeh na kulatinky.
Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme tempeh, osolíme a opepříme. Tempeh otáčíme tak, aby byl ze všech stran pěkně do zlatova.Přidáme brusinkovou omáčku a teriyaki/soyovou omáčku a dusíme několik minut.
Můžete přidat hnědý cukr nebo javorový sirup pro zvýšení sladkosti.
Servírujeme ze zelinovým salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat