úterý 21. května 2013

ČOČKA NA KYSELO


Ingredience receptu: 
Pro 2 osoby: 200g sušené zelené čočky, olej, 1 - 2 cibule, 1-2 lžičky hl. mouky, sůl, majoránka, 1 stroužek česneku, cukr, 1 lžíce octa.
Postup: 
Čočku namočíme na dvě hodiny a poté slijeme. Dáme vařit do hrnce s vodou (minimálně 1 cm nad čočku) a vaříme minimálně půl hodiny. Vytvoříme si cibulovou jíšku: rozehřejeme trochu oleje, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli poprášíme moukou a promícháme. Jíškovou cibuli přidáme k čočce, zamícháme, osolíme, přidáme majoránku, česnek, malinko cukru a okyselíme octem. Podáváme s kys. okurkou. Výbornou přílohou jsou i tzv. cibuláčky (viz foto) nebo rostlinné párky podélně překrojené a zprudka opečené na oleji. (Pozn.: ne všechny veg párky jsou dobré, já doporučuji chilli sojové párky od firmy Kalma nebo párky ze sítě drogerií DM)






Žádné komentáře:

Okomentovat