čtvrtek 23. května 2013

BALKÁN TOFU SALÁT

Vezmeme si tofu natural (bílý), nakrájíme na kostičky, dáme do misky a pořádně ho nasolíme, promícháme a dáme uležet přes noc do ledničky (misku přikryjeme).

Ráno ho dáme do větší mísy, nakrájíme si na půlky cherry rajčátka, jednu okurku hadovku na kostičky, půlku cibule na proužky, dva menší stroužky česneku na plátečky, přidáme hrst dýňových semínek, zalejeme panenským olivovým olejem, přidáme promnutou bazalku, oregano, pepř a kapku světlý sojovky. Potom si v malým hrníčku rozmícháme dvě lžičky dijonský hořčice s troškou vody a zalejeme tím salát. Pořádně promícháme a nejlepší chuti dosáhneme, když salát necháme přes noc uležet.



Žádné komentáře:

Okomentovat