úterý 21. května 2013

AMERICKÉ VEGANSKÉ LÍVANCE


Ingredience receptu: 
1 hrnek hladké mouky, 1 lžíce cukru, 2 lžíce kypřícího prášku (cca 1 pytlíček), špetka soli, 1 hrnek rostlinného mléka (ovesné, rýžové, sojové), 2 lžíce rostlinného oleje, javorový nebo agáve sirup, ovoce.
Postup: 
Nejprve smícháme suché suroviny, poté ke směsi přidáme olej a sojové mléko a pečlivě promícháme, aby ve směsi nebyly hrudky. Ideální je do těsta před smažením přidat hrst ovoce dle chuti a sezóny (borůvky, červený rybíz, jahody, banány atd.). Pánev s rovným dnem (nejlépe titanovou či teflonovou) rozpálíme na střední žár, naběračkou nabereme směs a nalijeme do prostředku pánve tak, aby měl lívanec cca 10cm v průměru (máme-li pokličku, přiklopíme). Po dvou minutách (až se objeví bublinky) lívanec podebereme, otočíme a dvě minuty opékáme z druhé strany. Pozor, při větším žáru ke konci smažení stačí 1 minuta. Hotové lívance klademe na talíř a přikrýváme druhým talířem, aby do konce příprav nevychladly. Podáváme s kousky čerstvého ovoce přelité javorovým či agáve sirupem nebo rostlinnou šlehačkou.
Na následujících fotkách jsou palačinky s kousky jahod, které jsou ozdobené sojovou šlehačkou a dalšími jahodami. 

Žádné komentáře:

Okomentovat